Translate

zaterdag 8 mei 2010

Modelschilders van de Vrije Academie Den Haag

Modelschilders van de Vrije Academie
8 t/m 25 mei

Zaterdag 8 mei is in de Albert Vogelzaal van de Haagse Kunstkring een tentoonstelling geopend met werk van modelschilders van de Vrije Academie. Al vele jaren geeft Bill Bogaarts workshops modelschilderen aan de Vrije Academie in Den Haag. Het uitgangspunt daarbij is het maken van een compleet en aansprekend schilderij in het tijdsbestek van een middag.

Aanleiding is het model dat meestal de hele middag in één stand poseert. Sommige deelnemers volgen deze bijeenkomsten al jaren. Als ware alchemisten gaan ze keer op keer op zoek naar het ideale schilderij. Nieuwkomers worden door hun enthousiasme meegesleept en zo ontstond in de jaren vanaf 2008 een hechte groep waarvan de resultaten op deze tentoonstelling te zien zijn. De tentoonstelling is 9 t/m 25 mei te zien.

De exposanten zijn: Atie Mast, Maria Poot, Joke v.d. Bosch, Karoline Sabbatino, Anky Lutz Verpalen, Sylvia Krul, Anna van Vliet, Frederik Jenne Veenland, Lenie v.d. Krans, Dick Risselade, Jos Burcksen, Tanja van Lieshout, Henk Janmahomed, Marjan Bloem, Froukje Diekstra.

Haagse Kunstkring
Denneweg 64
2514 CJ Den Haag
(070) 3647585
info@haagsekunstkring.nl

Galerie open: dinsdag t/m zaterdag 12.00 - 17.00u, zondag 13.00 - 17.00u. Toegang gratis

Bijgaand enkele impressies van de opening op 8 mei.
Meer informatie over Team Jetje