Translate

donderdag 21 april 2011

Kunstenaar Ernst Voss aan het werk bij Zuidkoop in de Lier



Op 23 april, de laatste dag van zijn expositie “Recycling en Impressies van het Westland “ bij Zuidkoop Natural Projects in de Lier, zal Ernst Voss ‘Live’ zijn kunsten laten zien op het witte doek met olieverf.
Van 12:00 tot 17:00 kunt u getuige zijn van de ‘geboorte van een kunstwerk’. Naast het volgen van zijn werkwijze kunt u de kunstenaar vragen stellen over de ideeën en achtergrond van de verschillende schilderijen in de expositie.
De tentoonstelling bestaat uit zowel experimentele als impressionistische schilderijen van deze eigengereide, van oorsprong Zuid-Afrikaanse kunstenaar.

Impressies van het Westland
Het impressionistische werk van Voss werd geschilderd ‘After Nature’.
Dit betekent dat wat de kunstenaar ziet ook direct wordt vastgelegd.
De werkelijkheid wordt dan niet fotogetrouw nageschilderd, maar de schilder legt juist vast hoe hij dit landschap waarneemt.
Voss trok het Westland in om zijn indrukken van dit bijzondere gebied te schilderen: van de kassen en molens tot fietsers door het polderlandschap, de oude veilingklok en strandtaferelen.

Recycling
Voss begint zijn experimentele schilderijen met afbeeldingen van Disney figuren.
Hij recycled deze figuren tijdens zijn experiment waarbij het weghalen van verf belangrijker is dan het schilderen. ‘ Destructie als creatie’, zoals de kunstenaar het zelf noemt. Hij tast verflagen aan met afbijtmiddelen en schuurpapier. Zo worden meerdere beelden door elkaar zichtbaar.
Bij dit werk staan de vragen centraal: wat maakt iets uniek en hoe bereik je dit?
Het antwoord vindt Voss in het opzoeken van de grens van waar herkenbare beelden abstract worden.

Tijdens de Live schildersessie zal Ernst Voss impressionistisch schilderen. Het onderwerp van zijn schilderijen zal afhangen van de inspiratie die de kunstenaar die dag vindt in de omgeving van de showroom van Zuidkoop.

Zuidkoop en Gallery RitsArt nodigen u van harte uit deze bijzondere laatste dag van de expositie te beleven op 23 april van 12:00 toto 17:00. Daarnaast bent u tot 23 april dagelijks welkom in de showroom van Zuidkoop Natural projects van 10.00 tot 17.00 uur aan de Zijtwende 52, 2678 LJ te De Lier. De showroom is op zondagen gesloten.
Voor meer informatie www.ritsart.com / www.zuidkoop.nl

Meer informatie over Team Jetje