Translate

donderdag 14 april 2011

Mode- en kunstevenement op 28 april in Amsterdam


De stichting Artistic Aid Amsterdam organiseert op donderdag 28 april vanaf 19 uur in het Zonnehuis Theater in Amsterdam-Noord een serie wervelende modeshows. Enkele van de catwalk-modellen zijn door bemiddeling van Mainport Art Productions voor dit evenement aangetrokken. Behalve van de modepresentaties zal het programma ook muziek, dans, live art en korte films omvatten. Beeldend kunstenaars en een bodypaint artist zullen hun werk tonen. De galerie van Artistic Aid Amsterdam, dat tegenover het Zonnehuis Theater is gelegen, zal op 28 april eveneens zijn geopend.
De stichting AAAmsterdam beoogt met het werk van aan de stichting verbonden ontwerpers en kunstenaars goede doelen te ondersteunen. De deelnemers dienen tenminste 20 procent van de verkoopprijs van een kunstwerk of kledingontwerp aan een door henzelf bepaald, goed doel te schenken. Daarmee heeft initiatiefneemster Nancy Adama een uniek concept bedacht en uitgewerkt, dat veel sympatie in de Nederlandse mode- en kunstwereld heeft gekregen. Met dit concept heeft zij een bijzonder platform voor de kunst gecreëerd.
In de aanloop naar deze showavond heeft Henk Veen, daarin ondersteund door Nelly Frijda, in zijn atelier aan het Rembrandtplein in Amsterdam een door Nancy Adama uit vinyl vervaardigde jurk op zijn eigen wijze beschilderd, terwijl het werd gedragen door 'Miss Noordje', Amber Kortzorg. Amber zal tijdens het evenement ook een deel van de presentatie voor haar rekening nemen. Andere presentatoren op die avond zijn ondermeer Xaviera Holander, Marian Mudder en Nico Haasbroek. De toegangsprijs voor dit unieke evenement bedraagt 12 euro. Het Zonnehuis Theater is gevestigd aan het Zonneplein 30 in Amsterdam-Noord.
Meer informatie over Team Jetje