Translate

zaterdag 17 september 2011

Inspirerende tentoonstelling in CODA museum


Carin Reinders, directeur van CODA, heeft Guido de Vries gevraagd om als gastcurator een prikkelende tentoonstelling samen te stellen met het werk van Apeldoornse kunstenaars. Hij selecteerde voor 'Forest Fairytales' kunstenaars die werkzaam zijn in uiteenlopende disciplines. Het resultaat is een fascinerende mix van muurschilderingen, (video)installaties, fotografie, mode, sculpturen, wandkleden en sieraden.

De expositie brengt de toeschouwer naar een andere werkelijkheid; een werkelijkheid die los lijkt te staan van de dagelijkse realiteit. Tegelijkertijd biedt zij de afstand die soms nodig is om de eigen omgeving anders te bekijken en met een hernieuwde blik de wereld te bezien. Door te spelen met dromen, perspectief, kleuren en vormen prikkelt 'Forest Fairytales' de zintuigen. In deze sprookjeswereld staat de persoonlijke ervaring centraal en hoort, ziet, voelt of ervaart geen enkele bezoeker hetzelfde verhaal. De getoonde verhalen zijn lichtvoetig, kleurrijk en verfrissend, maar ook geladen, duister en grimmig… 'Forest Fairytales' toont werk van Anke Land, Camiel Andriessen, Emiel Bruggeman, Ferry Staverman, Guido Nieuwendijk, Iris Burghout, Irma Boxman, Jacintha Bierens, Liesbeth Rommers, Linda Mosterd, Marije Vermeulen, Nicolette Klerk, Ranko Skenderija, Sandrijn van der Horst, Vincent Rijnbende en Zyanya Keizer. In de tentoonstelling worden ook werken getoond van de overleden Apeldoornse kunstenaars Jan Freark Wierda (1954 – 2011) en Sietske Oudman (1976 – 2004).

Het CODA museum is gevestigd in de Vosselmanstyraat 299 in Apeldoorn. De expositie kan worden bekeken op dinsdag, woensdag en vrijdag van 10 tot 17.30 uur, op donderdag van 10 tot 20.30 uur. Op zaterdag kunt u van 10 tot 17 uur terecht en op zondag van 13 tot 17 uur. De expositie loopt van 15 oktober tot 21 januari.

Meer informatie over Team Jetje