Translate

vrijdag 4 november 2011

Jos Burcksen exposeert in De Zilverfabriek in Leiden


Tot en met 28 januari 2012 is werk van Jos Burcksen te zien in galerie 'De Zilverfabriek', Pieterskerk-Choorsteeg 17 in Leiden, vlak bij de Pieterskerk in de oude binnenstad. Geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur.
Jos zegt over deze expositie en zijn werk:‘Deze bescheiden maar charmante expositie bestaat uit zo'n twintig voorstellingloze schilderijen, veelal met een duidelijk motief in kordate toonzettingen en heldere kleuren. Mijn non-figuratieve werk is geworteld in het abstract expressionisme. Het toont structuur en frisheid en een intense neerslag van het kijken, voortkomend uit analytische vormbehandeling. De composities zijn vaak samengesteld en opgebouwd uit zorgvuldig geprepareerde elementen. Ze krijgen daardoor af en toe iets uitgekiends. Dit om een optimale theatrale voordracht op klein formaat te waarborgen. Dit kleine formaat nu, past prachtig in deze galerie van bescheiden afmetingen'.
Mocht je tòch in de buurt zijn, een middagje in Leiden gaan winkelen, of er een van de boeiende museums bezoeken, loop dan even binnen. Er zijn ook prachtige sieraden te zien en te koop, want dat is eigenlijk waar het om draait in De Zilverfabriek.
Meer informatie over Team Jetje