Translate

zaterdag 19 november 2011

Realisme 12 van 19 tot en met 22 januari


In de Passenger Terminal Amsterdam, Piet Heinkade 27, vlakbij het CS, wordt van donderdag 19 januari tot en met zondag 22 januaro 2012 voor de negende keer de kunstbeurs 'Realisme' gehouden, de enige kunstbeurs waar uitsluitend hedendaagse figuratieve kunst te zien is. Vierendertig gerenommeerde galeries uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars die zich hebben toegelegd op de figuratie en het realisme in schilder- en beeldhouwkunst. Er is zowel werk te vinden van kunstenaars die al grote bekendheid genieten, als van jong talent dat de figuratieve kunst nieuwe impulsen geeft. Ook aan fotografie zal aandacht worden besteed, ondermeer door de expositie van foto's die zijn ingezonden voor de Pride Photo Award. Eerder was deze expositie al eens in Amsterdam te zien.
De Pride Photo Award is een jaarlijkse internationale fotowedstrijd voor foto’s die seksuele- en geslachtsdiversiteit en de LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) gemeenschap als onderwerp hebben. De expositie biedt fotografen de mogelijkheid hun eigen definitie van seksualiteit en geslacht te laten zien en helpt de acceptatie van deze groepen te bevorderen.
Tijdens de opening van Realisme 12 zal voor de achtste keer de Sacha Tanja Penning voor figuratieve kunst worden uitgereikt. Deze penning werd eerder toegekend aan de schilders Matthijs Röling, Barend Blankert, Herman Gordijn en Philip Akkerman en aan Dirk Scheringa, Diederik Kraaijpoel en Geert Boering.
Tijdens de beurs zullen er door de Wackers Academie workshops worden gegeven.
De Wackers Academie Amsterdam is het instituut in Nederland voor klassiek, figuratief kunstonderwijs. Docenten en studenten exposeren bij verschillende galeries op Realisme 12. Op de beursvloer organiseert de Wackers Academie workshops, demonstraties en een tentoonstelling.
Het is nog vroeg, maar noteer alvast de beursdata in uw agenda 2012.
Meer informatie over Team Jetje