Translate

woensdag 2 november 2011

Sam Drukker in Museum Flehite in Amersfoort


In Museum Flehite, Westsingel 50 in Amersfoort is tot en met 22 januari een prachtige collectie schilderijen en tekeningen van Sam Drukker, één van Nederlands meest succesvolle portret- en figuurschilders, te zien. Onder de titel 'Een dunne huid' stelt het museum werken tentoon uit het bezit van de kunstenaar en uit particuliere collecties. Naast Sam Drukkers eigen werk, zijn ook zijn inspiratiebronnen tentoongesteld, waaronder schilderijen van Isaac Israëls, Hans Bayens en Marlene Dumas. Mensen zijn het onderwerp van Sam Drukkers werken. De kunstenaar nadert het model met zijn schildersmateriaal tot op de huid, of kruipt daar -in overdrachtelijke zin- zelfs onder. De huid is dun.
Drukker ontwikkelde zich tot virtuoos portretschilder, die werkt in een schetsmatige schilderstijl, waarin brede streken en subtiele details elkaar afwisselen. Vaak vormen mensen uit zijn directe omgeving het onderwerp van zijn schilderijen. Daarnaast heeft hij diverse prominente Nederlanders vereeuwigd, waaronder acteur Hans Kesting en oud minister-president Jan Peter Balkenende. In 1996 kreeg hij van de Rijksvoorlichtingsdienst de opdracht om een portret van Koningin Beatrix te schilderen. Recent maakte hij een monumentaal schilderij van de rockgroep Normaal. Werk van Sam Drukker is opgenomen in het Drents Museum in Assen, het Groninger Museum, het Joods Historisch museum en MEAM in Barcelona
Sam Drukker is in 2011 door publiek en kenners verkozen tot Kunstenaar van het Jaar.
Museum Flehite is op maandag gesloten op de overige weekdagen is het museum geopend van 11 tot 17 uur en in de weekends van 12 tot 17 uur.
Meer informatie over Team Jetje