Translate

zaterdag 5 november 2011

Ted Noten nieuwe Kunstenaar van het Jaar


Stichting Kunstweek, organisator van de verkiezing van de Kunstenaar van het Jaar 2012 heeft bekend gemaakt dat Ted Noten, dit jaar de winnaar is geworden
Tijdens een feestelijke avond in het WestCord Art Hotel in Amsterdam, nam Noten de Kunstweek Geldprijs van € 10.000,-, in ontvangst. Ted Noten is opgeleid als sieraadontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en aan de Rietveldacademie in Amsterdam. Hij verwierf grote bekendheid met sieraden en tassen waarbij allerlei voorwerpen, zoals een snufje cocaïne, dierbare ringen, een dood muisje met een piepklein parelkettinkje en heuse pistolen, werden ingesloten in blokken acrylaat. Deze transparante kunststof is een even onmisbaar als onzichtbaar bestanddeel van zijn spraakmakende ontwerpen. Objecten krijgen onder zijn handen een hele andere functie of betekenis.Inmiddels oogst Noten ook internationaal in toenemende mate succes met zijn werk.
Bij de verkiezing eindigde Erwin Olaf op de tweede plaats, gevolgd door Marlene Dumas en Tjebbe Beekman. Op de vierde tot en met achtste plaats eindigden respectievelijk Sam Drukker, Co Westerik, Anton Corbijn en Marc Mulders. Zij voeren de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars aan, de lijst waarin jaarlijks de honderd meest gewaardeerde beeldend kunstenaars worden opgenomen.
Meer informatie over Team Jetje