Translate

donderdag 8 december 2011

'Kunst in de PG' in Denieuwegalerie


Op zondag 11 december om 16.00 uur wordt in Denieuwegalerie in Amsterdam, Passeerdersgracht 23 BG, de tweede tentoonstelling "Kunst in de PG" geopend.
De opening zal worden verricht door Marens Engelhard, directeur van het Stadsarchief Amsterdam. Met een optreden van danseres Anna Aly.
Aan de tentoonstelling nemen dertien beeldend kunstenaars deel die zeer divers werk maken, zowel qua materiaal als stijl. Zij vormen geen vaste groep, maar hebben elkaar gevonden op de instelling waarmee zij met hun kunst bezig zijn. De werking van de ruimte in de voormalige Hogeschool voor Economische Studies (HES), uniek gelegen in de Jordaan, geeft het geheel een bijzondere uitstraling.
De deelnemende kunstenaars zijn: Rob den Boer, Titus Brein, Theodor Schokker, Pierik L'Istelle, Huub Holthuizen, Lucia Rebers, Mary Kuiper, Pete Purnell, Martha
Marjenburgh, Tom Wagenaar, Pier de Jong, Neely Schaap en Sharan Zwitser.
De tentoonstelling is van zaterdag 10 december 2011 tot en met zondag 15 januari 2012 te zien, geopend op zaterdag en zondag 12 tot 17 uur. De toegang is vrij.
Denieuwegalerie is ook geopend tijdens kerst en nieuwjaarsdag en op afspraak via 06-47324960.
De finissage vindt plaats op zondag 15 januari 2012, met gitaar en zang van Frans Bakker.
Denieuwegalerie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Leidseplein ligt op slechts vijf minuten loopafstand, waar tramlijn 1, 2, 5, en de
buslijnen 170, 171, 172 stoppen. Tram 17 stopt op de Rozengracht (hoogte Marnixstraat), eveneens vijf minuten lopen. Voor de automobilisten is er een parkeergarage beschikbaar op Marnixstraat 250.
Meer informatie over Team Jetje