Translate

woensdag 22 februari 2012

zondag 26 feb: Jacob Kanbier schildert live in gallery RitsArt


Jacob Kanbier

Van harte nodigen wij u uit kennis te maken met grondlegger van Nederlands Neosymbolisme, Jacob Kanbier. Hij is zondag 26 februari van 13:00 tot 17:00 live aan het schilderen in Gallery RitsArt.

Kanbier exposeerde al eerder in Gallery RitsArt. Sindsdien heeft Gallery RitsArt telkens nieuwe werken van de Leidse kunstenaar in voorraad. Voor Kanbier zijn Willem de Kooning en Jean-Michel Basquiat grote inspiratoren. Hij maakt 'ruig' werk met sterke lijnen in een 'explosief' creatief proces, het zogenaamde 'live-action painting'.

Daarnaast levert hij met zijn neosymbolische schilderijen kritiek op de maatschappij door op een duistere manier te verhelderen. De werken zijn een soort visuele guerrilla waarmee duidelijk wordt gemaakt dat beelden zoals symbolen of woorden die onze werkelijkheid vormen eigenlijk alleen maar een van vele mogelijke vormen van kunst zijn. Kanbier maakt nieuwe symbolen met losse duidelijke lijnen direct uit de tube op het doek gezet die verder kunnen worden ingevuld met de eigen fantasie. Ook schildert hij graag met zijn plamuurmes.

Schilderijen van Jacob Kanbier zijn onder andere opgenomen in de collectie van HM Prinses Juliana, ZKH Prins Willem -Alexander, HKH Prinses Maxima, Gebouw van de Eerste Kamer aan het Binnenhof in Den Haag, het Stedelijk Museum de Lakenhal te Leiden, Wim Kok, Hedy d'Ancona, Rob Kamphues en Felix Rottenberg.

Graag nodigen wij u uit deze bijzondere kunstenaar aan het werk te zien onder het genot van een hapje en een drankje.

Tot zondag,

Ritsert Vooijs
Meer informatie over Team Jetje