Translate

vrijdag 30 maart 2012

Focus op... Marina Wortel


MainportArt is nauw betrokken bij de organisatie van een aantal exposities. De komende maand is dat een tentoonstelling in de MLB Galerie en in mei in de Royal Gallery. Beide gevestigd in Amsterdam.
De komende weken besteden we in de rubriek 'Focus op...' telkens aandacht aan één van de exposanten, die door hun deelname aan een expositie en de kwaliteit van hun werk verdienen in de spotlights te staan.
Van vrijdag 6 april tot en met zaterdag 28 april is er bij de MLB Galerie, Witte de Withstraat 32A in Amsterdam een expositie ingericht met werk van de kunstenaars Marina Wortel en Remgeesh Das. De officiële opening vindt plaats op zondag 15 april van 16 tot 18 uur. De bezoekers van dit blog worden van harte uitgenodigd voor deze feestelijke vernissage en kunnen dan persoonlijk met beide kunstenaars kennis maken. De expositie heeft als thema meegekregen ‘Where Worlds Meet’. Marina Wortel maakt abstract werk en bij Remgeesh Das zijn dat voornamelijk figuratieve tekeningen en schilderijen.
De expositie is op vrijdagen en zaterdagen geopend van 12 tot 18 uur.
Marina Wortel is autodidact en afkomstig uit een familie van beeldend kunstenaars. Oorspronkelijk uitte zij haar expressie in moderne dans. De laatste jaren maakt zij abstract, expressionistisch werk, waarin soms sporen zijn terug te vinden van mythologie en symboliek. Haar werk, dat voornamelijk uit collages bestaat, getuigt van spontaniteit. Een typering die ook bij haar karakter past. In haar composities streeft ze naar harmonie en ongebondenheid. Ze creëert in haar werk een geheel eigen werkelijkheid, maar laat de toeschouwers de vrijheid daarin hun eigen realiteit te ontdekken. Werk van haar is te zien op http://marina-wortel.exposeert.com, een website die deel uitmaakt van het uitgebreide kunstenaarsnetwerk van Mainport Art Productions. De foto toont een van de te exposeren werken.

Foto: 'On my way', collage in gemengde techniek.
Meer informatie over Team Jetje