Translate

donderdag 5 april 2012

Focus op....Remgeesh Das


In april en mei is MainportArt hyperactief, als het gaat om de organisatie van exposities ten behoeve van kunstenaars die een website bij Mainport Art Productions hebben. In mei exposeren zes kunstenaars in de Royal Gallery in Amsterdam; morgen opent een expositie van Marina Wortel en Remgeesh Das in de MLB Galerie in Amsterdam.
In 'Focus op...' zetten we een van de exposanten in de spotlights. Deze keer is kunstenaar Remgeesh Das aan de beurt.
Remgeesh is op 31 juli 1979 in Kerala, India, geboren en heeft tot 2009 in India gewoond. Al op jonge leeftijd was hij creatief en heeft zichzelf tekenen geleerd. Van 1996 tot 2001 heeft hij op het College of Fine Arts in Thrissur gezeten, met een beurs van Kerala Lalitha Kala Academy. Daarna is hij als artiest aan het werk gegaan en heeft een aantal groeps- en solo exposities in India gehouden.
In 2008 ontmoette hij een Nederlandse vrouw en de liefde bracht hem een jaar later naar Nederland. Hij is inmiddels getrouwd en woont in Hilversum. Ook in Nederland volgt hij zijn passies, en hij houdt ook exposities van zijn kunst.
Remgeesh werkt met verschillende media. Hij maakt schilderijen, tekeningen en ook ruimtelijk werk. In zijn werk onderzoekt hij de (verstoorde) relatie tussen mens, maatschappij en de natuur in het dagelijks leven.
Zijn stijl blijft zich ontwikkelen. Hij maakt nu surrealistische tekeningen en schilderijen, en zijn schilderijen hebben ook pop-art invloeden. In zijn tekeningen maakt hij veel gebruik van inkt, gebruikt hij heel eenvoudige lijnen en veel humor en satire. Zijn schilderijen zijn complexer, hij experimenteert hier met kleuren en stijlen. Alle werken zijn met veel fantasie gemaakt.
Meer informatie over Team Jetje