Translate

dinsdag 10 april 2012

MK 24 organiseert kunstmanifestatie op 21 en 22 april


In een monumentaal pand aan de Mauritskade 24 in Amsterdam is de 'school voor creatieve geesten' MK24 gevestigd. Bij MK24 worden zeer uiteenlopende cursussen, workshops en opleidingen aangeboden. Onder toezicht van professionele docenten kunnen mensen lessen volgen in schilderen, tekenen, etsen en zeefdruk, fotografie, keramiek en boetseren, beeldhouwen en textiele vormgeving. Cursisten hebben in het multimedialab de mogelijkheid om professioneel te leren werken met de computer.
Daarnaast biedt MK24 een vooropleiding voor kunstonderwijs, MKstart. Cursussen vinden overdag, ’s avonds en in het weekend plaats.
MK24 wil haar cursusaanbod laagdrempelig houden en iedereen in de samenleving toegang geven tot het volgen van een cursus of workshop, en dat doet MK24 al 60 jaar. Om haar doelstellingen te kunnen blijven verwezenlijken, heeft MK24 echter wel wat ondersteuning nodig. Daarom vindt in het weekend van 21 en 22 april een manifestatie plaats: de MoneyFestatie. Enerzijds is het evenement bedoeld om geld op te halen, anderzijds om de activiteiten van MK24 te presenteren aan een groter publiek.
Een greep uit de activiteiten: meeschilderen aan een 40 meter lang werk langs de Mauritskade, mogelijkheid tot het laten taxeren van kunstobjecten, exposities, demonstraties, een stekjesmarkt in de binnentuin, live muziek en creatieve kinderactiviteiten.
De MoneyFestatie vindt plaats op zaterdag en zondag 21 en 22 april, van 12 tot 17 uur in het pand aan de Mauritskade. De toegang is gratis.
Meer informatie vind je op www.vriendenvanMK24.nl.
Meer informatie over Team Jetje