Translate

zaterdag 30 juni 2012

Galerie Anderwereld gesloten

Vanwege tegenvallende resultaten ziet de galerie Anderwereld zich genoodzaakt te stoppen met haar activiteiten. De galerie is vandaag gesloten.
Financieel was het voortzetten van de galerie niet meer haalbaar, aangezien de verkopen de afgelopen maanden steeds verder waren teruggelopen en er de komende twee jaar geen betere perspectieven worden voorspeld. Met pijn in het hart neemt Johan Scheepsma afscheid van zijn grote passie.
In januari 2008 werd Galerie Anderwereld op een locatie in het museumkwartier van Groningen geopend, nabij het Groninger Museum en andere galeries. Een ideale plaats, zou je denken. In een monumentaal pand met 250 m², verdeeld over vijf tentoonstellingsruimtes maakte Scheepsma met zowel jonge als gevestigde kunstenaars acht exposities per jaar met het accent op zowel twee- als driedimensionale hedendaagse kunst.
De economische crisis houdt echter naar verwachting nog minimaal twee jaar aan. Dat is voor de galeriehouder helaas niet vol te houden. Wij vrezen dat er meer galeries dit lot zal zijn beschoren.
Meer informatie over Team Jetje