Translate

zondag 24 juni 2012

Succesvolle schilderwedstrijd op het Rembrandtplein

Afgelopen zaterdag 23 juni 2012 werd het evenement ‘Henk Veen Rembrandt Kunstplein 2012’ georganiseerd. Een wedstrijd onder kunstschilders. Rond de vijftig kunstenaars streden op een sportieve en kunstzinnige manier om de eerste plaats, aan de voet van het beeld van Rembrandt op het Rembrandtplein in Amsterdam.
Het evenement werd voor de derde keer door de Amsterdamse kunstenaar Henk Veen georganiseerd, in samenwerking met de ondernemers aan het Rembrandtplein. Het unieke schildersevenement vond plaats op de plek waar het thuis hoort, onder het goedkeurend oog van grootmeester Rembrandt zelf.
Zo'n vijftig kunstenaars hadden een plek uitgezocht op het plein om hun talent aan het toegestroomde publiek te tonen. De deelnemende kunstenaars, die in verschillende disciplines werken, schilderden dit jaar naar het thema 'Oogverblindend'. Dit thema was gekozen in het kader van een samenwerking met het KNGF Geleidehonden. Om 18 uur moesten alle kunstwerken door de deelnemende kunstenaars worden ingeleverd, waarna een jury bepaalde welke doeken in de prijzen vielen. De eerste prijs ging naar Nel Huurman, met haar schilderij van een zwarte labrador; de tweede prijs ontving Maja Boot, met een straatbeeld en de derde prijs werd aan Leendert Fransen, die een balancerende Rembrandt uitbeeldde, toegekend.
Henk Veen heeft tijdens het evenement, samen met de slechtziende Anke en haar geleidehond Oxa een groot doek beschilderd, waarbij Henk Veen zelf geblinddoekt was, om het tegendeel te beleven van de vanzelfsprekendheid dat hij ogen heeft die voor hem, als schilder, onmisbaar zijn.
Tijdens het evenement heeft Henk Veen ook een BMW 520I beschilderd, die beschikbaar was gesteld door uitzendbureau UniJobs. Deze auto zal deze zomer in de Rally Nederland-Kroatië meerijden.
Later dit jaar zullen het bijzondere schilderij en de beschilderde auto geveild worden ten bate van het KNGF.
Meer informatie over Team Jetje