Translate

woensdag 8 augustus 2012

Website Petra Hemelrijk uitgebreid

Beeldend kunstenaar Petra Hemelrijk heeft haar website bij MainportArt uitgebreid met een aantal foto's van nieuwe werken.
Petra Hemelrijk werd in 1966 in Putten geboren. In haar jeugd liet zij zich bij het tekenen veel inspireren door deze omgeving. Haar familie verhuisde twee jaar later naar Amsterdam. Tijdens de basisschool kwam zij al op jonge leeftijd in contact met klassieke en moderne kunst door bezoeken aan de vele Amsterdamse musea.
Petra studeerde natuurkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam (1985-1990). Als bijvak volgde zij een jaar kunstgeschiedenis, waardoor haar interesse voor kunst verder werd gevoed. Na haar promotie aan de Rijksuniversiteit Leiden in 1995, gevolgd door werkzaamheden als mediaplanner en Oracle programmeur, besloot Petra na acht jaar met haar werkzaamheden te stoppen om zich te richten op haar gezin.
Zij volgde een cursus schildertechnieken van 2004 tot 2007, onmiddellijk gevolgd door een Basiscursus aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Vanaf dat moment, in 2008, besloot Petra haar eigen pad te gaan bewandelen als beeldend kunstenaar.
Meer informatie over Team Jetje