Translate

zondag 28 oktober 2012

Boerderijen tentoonstelling Warmond

Warmond –  Tijdens de kunstweek Warmond van 3 t/m 10 november kunt u 15 originele boerderijtekeningen van Hans Roest in de kelder van het Oude Raadhuis gaan bekijken. Deze ruimte is in korte tijd door vrijwilligers opgeknapt waarbij het karakter van dit deel van het Oude Raadhuis bewaard is gebleven. De feestelijke opening van de tentoonstelling is op zaterdag 3 november om 16.00 uur.  De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.
 
De expositie is samengesteld naar aanleiding van het verschijnen van het Warmonds Boerderijenboek. In dit boek wordt de geschiedenis van meer dan vijftig Warmondse boerderijen beschreven. Veel boerderijen hebben geen agrarische functie meer. Wat rest zijn de gebouwen, die door hun vaak langgerekte vorm opvallende verschijningen in het landschap zijn. Deze gebouwen zijn door Hans Roest uit Sassenheim getekend. Roest is geboren en getogen in Warmond. Zijn liefde voor dit dorp uit hij in het tekenen van oude Warmondse gebouwen. Zo heeft hij een serie tekeningen van boerderijen in Warmond gemaakt. Deze tekeningen zijn in genoemd boek gepubliceerd.



Op zaterdag 3 november a.s. kunt u het boek bij De Nie Toys & Stamps, Dorpsstraat 106, 2361 BN Warmond, kopen en van 12:00 – 13:30 uur door Hans Roest en de schrijver van het boek André van Noort laten signeren.
Meer informatie over Team Jetje