Translate

vrijdag 8 maart 2013

Kunst Rondom Galerie Fort aan de Drecht


Kunst Rondom

Op zondag 17 maart zal de Uithoornse Kunstenaar Gerard van Hulzen de expositie “Kunst Rondom” komen openen. Een werkelijk prachtige 3D expositie met werk van Astrid van Damme (beelden en draadstaal figuren), Andrea Dogterom (Beelden), Noortje Meijerink (Porselein/metaalklei objecten en sieraden), Mieke Folgering (Glasobjecten), en Mirjam Tiggeloven (Keramiek, brons, beelden, potten en schalen).

Astrid van Damme: Bij de beeldhouwwerken haalt zij haar inspiratie uit de steen. Door bij sommige beelden roestvrijstaal te combineren met steen krijgen ze een bijzondere uitstraling. De beelden gemaakt van draadstaal omwikkeld met doek, zijn geïnspireerd op dansende figuren.

Andrea Dogterom: In haar werken spelen vrouwen een grote rol. Het zijn sterke, zelfbewuste vrouwen die weten waarvoor ze staan. Met haar beelden zet zij haar handschrift neer, haar handtekening in klei.

Mieke Folgering: Heeft haar opleiding gevolgd aan de Rietveldacademie afdeling beeldhouwen en glasvorming. Haar glasobjecten maakt ze niet naar een voorbeeld, deze ontspruiten uit pure fantasie.

Noortje Meijerink: De gedraaide porseleinen potten worden bedekt met een zwarte engobe waarin geometrische vormen of vogels worden uitgekrast. Bij haar vogels combineert ze porselein en metaalklei tot een sierlijke combinatie van mat zwart en helder wit porselein met bijv. glanzend zilver of warmrood koper.



Mirjam Tiggeloven: De vormen van haar potten en schalen zijn geïnspireerd op vormen die in de natuur voorkomen. Zij werkt vaak vanuit een ontwerp naar een schilderij en vandaar naar een beeld van keramiek of brons.

Kunst Rondom is te zien tot en met  zondag 5 mei op donderdag en vrijdag van 14.00-17.00 uur en in het weekend van 12.00-17.00 uur.
De galerie is op 2e paasdag (1 april) ook geopend van 12.00-17.00 uur. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 april is de galerie gesloten.

Adres: Grevelingen 50, 1423 DN Uithoorn

Meer informatie over Team Jetje