Translate

zondag 26 mei 2013

Open ateliers Oost




Kunstprijs 'Oost, Grensverleggend'
In samenwerking met het CBK Amsterdam stellen we professionele beeldend kunstenaars die deelnemen aan de Open Ateliers Oost in de gelegenheid mee te dingen naar de Kunstprijs "Oost, Grensverleggend".
Iedere kunstenaar dient één werk in voor de Centrale Expositie van de Open Ateliers Oost die in het CBK Amsterdam te zien zal zijn. Dit werk kan meedingen naar de Kunstprijs.

Een Kunstcommissie van 5 professionals uit de kunstwereld selecteert de 10 werken - uit de ingezonden kunstwerken - die het meest passen binnen het thema "Oost, Grensverleggend"
. De commissie van de Kunstprijs wordt voorgezeten door Catherine Steenbeeek van het CBK en bestaat verder uit o.a. uit Judith Vossen, beeldend kunstenaar, cultureel ondernemer en voormalig voorzitter van de Commissie Kunst en Cultuur van Stadsdeel Oost en Rachel Getrouw, cultureel ondernemer / eigenaar van The Creative's Organizer.

Gedurende de Centrale Expositie - van 31 mei tot en met 9 juni - kunnen bezoekers een stem uitbrengen op hun meest favoriete kunstwerk binnen het thema "Oost, Grensverleggend".
Daarbij zal een uitgebrachte stem op de Centrale Expositie voor drie tellen, omdat de fysieke aanwezigheid om de kunstwerken 'in het echt te zien' zwaarder weegt. Een uitgebrachte stem via Facebook / de website geldt voor één.

Er komt een Eerste, Tweede en Derde Kunstprijs "Oost, Grensverleggend" 2013.

Op zondagavond 9 juni om 18.30 uur - direct na afloop van de Open Ateliers Oost - worden de winnaars bekend gemaakt.
De winnaars krijgen een door het CBK Amsterdam verzorgde tentoonstelling die een maand te zien zal zijn in de gang tussen het CBK en het Stadsdeelkantoor. Er wordt ook naar gestreefd dat de winnaar speciale aandacht krijgt in de media. Daar zoeken we nog partners voor. Daarnaast benaderen we ook sponsoren, die de Kunstprijs willen ondersteunen.


Word Vriend van de Open Ateliers Oost!
We roepen iedereen op om Vriend te worden van de Open Ateliers Oost voor € 25,-. Als tegenprestatie wordt u uitgenodigd voor een 'Ontmoet en Groet' met een aantal kunstenaars van de Open Ateliers Oost op vrijdag 7 juni van 15.00 tot 17.00 uur in het Centrum voor Beeldende Kunst Amsterdam. Kunstenaars zullen u rondleiden op de Centrale Expositie. U wordt met koffie en gebak ontvangen, krijgt een rondleiding en drinkt na afloop een drankje met de beeldende kunstenaars.
Word U Vriend, betaal dan uw bijdrage van € 25,- op ING 4335962 t.n.v. Stichting Open Ateliers Zuid, Amsterdam o.v.v. 'Vriend Open Ateliers Oost' én geef u via onderstaand aanmeldingsformulier op.
zie; www.openateliersoost.nl/Word-Vriend/
Meer informatie over Team Jetje