Translate

zaterdag 11 mei 2013

Teruggang bij Noordwijks Schilderfestival? Grijp uw kans.


Al vele jaren wordt in Noordwijk het populaire schildersfestival georganiseerd in een grote tent bij de vuurtoren. Afgesloten met een zeer druk bezochte veiling. En ook gedurende de week wist het publiek de tent te vinden.

Er was altijd een dusdanig grote toeloop van kunstenaars dat zelfs gevestigde kunstenaars van naam geweigerd werden door de organisatie.



Wel leek er de afgelopen jaren een permanente teruggang van de kwaliteit van het geschilderde werk te zijn en waren er geluiden van fors teruglopende verkopen op te vangen bij de kunstenaars.

Dit jaar is het Noordwijks Schilderfestival drastisch uitgekleed. De bekende tent is vervangen door een leegstaand winkelpand in Noordwijk-binnen. De populaire veiling lijkt geschrapt. Opmerkelijker is echter dat de organisatie stukken in de regionale pers laat schrijven met oproepen aan kunstenaars om zich te melden, iets dat tot vorig jaar volslagen ondenkbaar was. Het lijkt er daarmee op dat de al ingezette neergang zich aan het versnellen is.

Maar dit geeft wel nieuwe mensen een kans. Dat is het positieve aan deze ontwikkeling/ Dus wilt u ook eens meedoen aan een dergelijk festival waar u normaal gesprokenen niet tussen komt, dan is nu uw kans daar. Op www.schilderfestival.nl vindt u alle informatie.
Meer informatie over Team Jetje