Translate

zondag 13 oktober 2013

Winnaars bekend expositie Dam tot Dam Kunstplein

Amsterdam, 11 oktober 2013
Persbericht

Winnaars bekend expositie Dam tot Dam Kunstplein


Afgelopen vrijdag 11 oktober 2013 werd om 16.00 uur in het stadsdeelhuis in Amsterdam-Noord bekend gemaakt wie de prijswinnaars zijn van de schilderwedstrijd van het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein 2013.

Organisator en kunstenaar Henk Veen organiseerde i.s.m. Le Champion tijdens de Dam tot Damloop, het Henk Veen Dam tot Dam Kunstplein. Het publiek en de renners konden tijdens de 29ste Dam tot Damloop de kunstenaars in actie zien. Op een kunstzinnige manier hebben zij het grootse jaarlijks terugkerende evenement vol inspiratie met kwast en verf op het doek gezet.

Alle schilderijen zijn twee weken lang te zien geweest in een expositie in het stadsdeelhuis in Amsterdam-Noord. Vele stemmen zijn zowel in de stembus als via de Facebookpagina van de Dam tot Damloop ontvangen. De deskundige jury, bestaande uit de directeur Le Champion Simone Richardson, stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Noord Rob Post en kunstenaar en organisator Henk Veen, heeft de stemmen geteld en hun eigen stem uitgebracht.

Medejurylid, directeur Le Champion Simone Richardson, was blij verrast te zien hoe het populaire evenement, beeldend is gemaakt met verf op doek, waardoor sport en kunst & cultuur met elkaar zijn verbonden.

De jury is tot de volgende winnaars gekomen:
1ste prijs: kunstenaar Leonard Linde   
Dam tot Dam VIP Arrangement (hotelovernachting in Hotel Inntel en
deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014
2de prijs: kunstenaar Hans Mader
ASICS Dam tot Dam hardloopschoenen en
deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014
3de prijs: kunstenaar Reina van Zwol
ASICS Dam tot Dam kledingpakket en deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014
4de t/m 6de prijs: kunstenaars Luis Keijzer, Nel Huurman, Manja Jordans
Deelname aan Dam tot Dam Kunstplein Kalender 2014

Onder luid applaus en vol enthousiasme werden de prijzen uitgereikt en ontvangen en werd de eerste kunstzinnige en sportieve Dam tot Dam Kunstplein editie afgesloten.

Met dank aan alle sponsors die het Dam tot Dam Kunstplein hebben mogelijk gemaakt: Le Champion, Berlagehuis, Stadsdeelhuis Amsterdam-Noord.

Meer informatie over alle ins en outs over dit evenement tijdens de Dam tot Damloop, zie www.henkveen.nl.


Meer informatie over Team Jetje