Translate

dinsdag 6 mei 2014

Henk Veen Kunstplein 2014 leidt tot spectaculaire omzetpiek.

Henk Veen Kunstplein 2014...

...leidt tot ongekend spectaculaire omzetpiek.

Afgelopen week was het Henk Veen's Kunstplein, een jaarlijks evenement waar bekende Nederlandse kunstschilders hun kunnen tonen in de kleurrijke omgeving van de Keukenhof in Lisse. Hoewel, buiten de keukenhof viel er niet veel bloem meer te bekennen door het vroege voorjaar. Deze waren helaas al weken uitgebloeid. Zie bijvoorbeeld deze foto van 3 weken geleden. Dit is overigens niet de Keukenhof maar het enige honderden meters verderop gelegen landgoed Dever.



Maar de vijftig beeldend kunstenaars die zich ingeschreven hadden kregen waar voor hun geld. Alleen al het afgelopen weekend konden zij op naar schatting 80.000 bewonderende bezoekers rekenen door het jaarlijkse bloemencorso.

En deze, voor het grootste deel buitenlandse bezoekers waaronder een zeer groot percentage uit Azië, waren niet te beroerd om de portemonnee te trekken wat een spectaculaire omzetpiek tot gevolg lijkt te hebben gehad.

Meerdere kunstenaars moesten "Nee" verkopen omdat ze gewoon alles verkocht hadden dat ze in voorraad hadden. Een volslagen gekkenhuis noemde één van hen het. Zij had nog nooit zoiets meegemaakt.

Behalve dat dit kunstplein dus een uitgelezen mogelijkheid tot verkopen is, is er ook nog sprake van een wedstrijdverband.

De winnaar van de professionele jury was Marion Rijnders die het onderwerp "Holland" volgens de kenners het beste had weten weer te geven.

De overige prijzen waren voor Ada van Werkhoven, Cees Schenk, Anita Ammerlaan en Nel Huurman. De publieksprijs ging dit jaar naar Petra Moesker.

Kortom, bent u kunstenaar en wilt u verkopen en nog eens verkopen? Zorg dat u er volgend jaar vroeg bij bent want het aantal inschrijvingen is uiteraard beperkt.

Inlichtingen via kunstschilderhenkveen@chello.nl



Meer informatie over Team Jetje