Translate

woensdag 24 september 2014

BIENNALE NICI – MILL

BIENNALE NICI – MILL


Op Zondag 5 oktober wordt om 15.00 uur  in de expositieruimtes van Nici Koffie & Automaten aan de Wanroijseweg 34a in Mill een inspirerende expositie geopend van de kunstenaars Georges de Groot, Juul Baltussen, Jo Willems, Pieter Rutten en Brita Seifert, welke muzikaal worden ondersteund door de “Temple of Tones”.

De beelden van Georges de Groot (Zeeland)

     zijn ontstaan door zijn rijke fantasie hierdoor ontstonden er eigenzinnige fantasiewezens. De beelden van keramiek zijn veelal opgebouwd uit verschillende lagen die verrassende elementen bevatten, waardoor deze een genot zijn om te aanschouwen.

Juul Baltussen (Westerbeek)

      maakt ijzerwerken van roestvrij staal, cortenstaal en damaststaal hebben voor Juul geen geheimen, zodat hij er al smedend figuratieve vormgegeven objecten van maakt, ondersteund door donderende hamerslagen en knetterend kolenvuur.

Jo Willems ( Mill)

      maakt surrealistische olieverf schilderijen die via zijn brein ontstaan en tot detail uitgevoerd, waarbij Jo de meest zuivere primaire kleuren en wit gebruikt. Hierdoor ontstaan er kleurrijke wandelbare afbeeldingen.

Pieter Rutten (Uden)

     duikt vanaf 1999 en heeft sindsdien in vele landen de onderwaterwereld bezocht. Zijn interesse voor fotografie heeft hij ook onder water meegenomen. In 2008 won hij als debutant het Nederlands Kampioenschap voor onderwaterfotografie. In 2009 behaalde hij de  1e  prijs bij het “Underwater Artcontest” in de master category “Nature Awareness”, ook vertegenwoordigde Pieter in 2009 Nederland bij het wereldkampioenschap voor onderwaterfotografie in Zuid Korea. Vele prachtige onderwaterfoto’s tot gevolg.

Brita Seifert (Aijen)

      leefde in de periode 1989 –1992 in Italië, waar ze geïnspireerd werd door o.a. Leonardo da Vinci. Brita tekent dingen uit het dagelijks leven met een zekere expressiviteit die zich sterk aanzet tot  fantastische-, erotische en magisch- realistische beelden. Bij elk afzonderlijk werk kun je jezelf in een andere wereld wanen.

De “Temple of Tones” is een initiatief van Wouter Brackman (Nijmegen)  en Geert Jacobs (Cuijk). Het doel is quadrafonische muziek en klanklandschappen ten gehore te brengen aangepast aan het gebeuren, met ongebruikelijke en ruimtelijk effecten. Speciaal voor deze expositie zijn de geluiden aangepast op de kunstwerken van de exposanten, wat zeker een zeer bijzondere ervaring gaat brengen.
Te zien t/m 19 oktober.

Expositie ruimte NICI Koffie & Automaten, Wanroijseweg 34a, 5451 HA Mill.
Open: Maandag t/m zondag 11.00 -17.00 uur.
Of op afspraak: 0485-453828


Meer informatie over Team Jetje