Translate

zondag 21 september 2014

OPEN WEEKEND Galerie Pictura

OPEN WEEKEND Galerie Pictura & Atelier Brita Seifert


In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 september is het de landelijke “Week van de Smaak”. Voor Aijen is het “Kunst, een Kwestie van Smaak”. En omdat over smaak niet valt te twisten hebben Galerie Pictura en Atelier Brita Seifert dat weekend de deuren tussen 12.00 en 17.00 uur open.

Atelier Brita Seifert geeft ook schilderlessen en start in oktober weer, meld je dit weekend aan en krijg de eerste les gratis.

Als kunstenares tekent ze met eindeloos geduld haar arceringen met pastel en kleurpotlood op papier of doek. Het resultaat is bijna schilderachtig en een fluweelzacht oppervlak, wat meer overeenkomsten heeft met een schilderij dan met een tekening. Zij glaceert met haar vele verschillende kleurpotloden tot een dimensie en een perspectief waardoor ze komt tot een fabelachtige stofuitdrukking. Zij heeft een speciaal talent, zoals een muzikant die de noten leest en omzet in muziek of een schrijver die het verhaal in zijn hoofd heeft en omzet in prachtige teksten op papier, zo kan Brita, wat ze in haar hoofd heeft uitbeelden en tekenen op papier of linnen.

Galerie Pictura

Zij probeert in elk werk een voor haar herkenbare emotie te verwerken. Dat zijn vaak zaken uit het dagelijks leven, die zich met een zekere expressiviteit keren tot fantastische, sensuele en magisch-realistische beelden. Haar werk wordt vooral geïnspireerd door muziek, reizen en persoonlijke ervaringen. Elk werk voert je mee naar een andere wereld, naar het midden van een verhaal of ze vormen de symbolische uitdrukking van haar innerlijke gevoelens.

Bij Galerie Pictura exposeren Pita Vreugdenhil, Fred Smoolenaers, Sietse W. Jonker en Brita Seifert schilderijen welke een relatie hebben met eten en drinken.
Galerie Pictura is door de Nationale Associatie Gehonoreerde Galerieën genomineerd als
“galerie van de maand september 2014”.

Aangezien we dit niet zomaar voorbij willen laten gaan, geven we dit weekend 10% korting op alles wat geëxposeerd wordt. Kom kijken en zie waarom we “galerie van de maand” zijn!

info:

Roel van der Veen
roel@galeriepictura.nl
Aijenseweg 16b
5854PT Aijen gem. Bergen Lb.
Nederland
0485-341970
06-20425630
Meer informatie over Team Jetje