Translate

donderdag 9 oktober 2014

workshop klassieke schildertechnieken

Daniel Tavenier doet al jarenlang studie naar de tempera- en olieverf schildertechnieken, vooral die van “de oude meesters”. Op dit moment onderzoekt hij de overgang van tempera naar olieverf. Wat gebeurt er wanneer tempera vetter wordt gemaakt met olie of olieverf wordt gemanipuleerd met eiwit?
Daniel Tavenier zit de oude meesters in de overgangsperiode van tempera naar olieverf letterlijk op de huid. Hoe werkten de gebroeders van Eyck, Rubens, Velázquez en Rembrandt? Hoe kunnen wij in onze tijd met historische, eenvoudige en veilige middelen een eigen verfsysteem ontwikkelen waarmee de geschilderde resultaten verbluffend interessanter, spannender en beter zijn?

Deze Masterclass is een must voor allen die geïnteresseerd zijn in de schildertechnieken van de oude meesters, die professionaliteit en nieuwe mogelijkheden zoeken in klassieke of moderne schilderstijlen.
Laat je meevoeren naar een spannend avontuur waarin een nieuwe wereld voor je open gaat, en je eigen schilders-horizon aanzienlijk wordt verbreed!
Verdere informatie kan je vinden op www.academievoorkunstenambacht.nl
Meer informatie over Team Jetje